Stalen trouwringen

Stalen trouwringen zijn een graag gezien juweel op elke bruiloft

Een nieuwe rage op de market van trouwringen is in de maak: stalen trouwringen. En dan met name trouwringen met een stalen ringband. En waarom ook niet? Ze zijn goedkoop, duurzaam en zien er verrassend kwalitatief goed uit. Maar waar bestaan stalen trouwringen dan eigenlijk uit? Om niet al te diep in de technische details te treden, kan deze vraag simpel beantwoorden worden door te zeggen dat een stalen trouwring een mix is van meerdere metalen waaronder chroom. Dit laatste metaal zorgt niet alleen voor de lichte verschijning van staal, maar ook voor de verlenging van de duurzaamheid van staal. Voordat je een stalen trouwring aanschaft, is het aan te raden om even goed te vragen naar de metalen die er verwerkt zijn in de trouwring. De reden hiervoor is dat het kan zijn dat jij of je partner allergisch kunnen zijn voor een van de metalen die er verwerkt zijn in de trouwring. Dit zou natuurlijk eeuwig zonde zijn.

Metaal is niet alleen extreem duurzaam, maar ook erg licht waardoor je bijna niet voelt dat je een ring om je vinger draagt. Natuurlijk zal de ring iets zwaarder worden wanneer je een of meerdere edelstenen toevoegt aan je ring.

Toch nog even een natuurkundig feitje dat toch vrij belangrijk is om te weten als het gaat om staal te overwegen als metaal voor je trouwring. Staal is namelijk een heel slechte geleider van elektriciteit en warmte. Wat betekent dit? In tegenstelling tot goud en zilver, wordt staal dus niet zo snel warm en zal je dus in welke omstandigheid dan ook kunnen genieten van je stalen trouwring. Daarnaast is staal vrijwel krasbestendig en zal je geen aanslag merken na verloop van tijd. Dit zal je wel tegenkomen bij goud en zilver. Het grote voordeel van staal is dat wanneer er krassen op komen er een vintage look ontstaat net zoals bij platina. Je hoeft je dus absoluut geen zorgen te maken wanneer je over gaat tot de aankoop van stalen trouwringen.

Tot slot zijn stalen trouwringen ook prima te combineren met diamanten, smaragden of zelfs robijnen. Het is geheel aan jou om de unieke en moderne uitstraling van metaal te combineren met de edelsteen van jouw dromen.