Swarovski kristalen

Swarovski kristalen

    

Hebben we het over top kwaliteit en luxe dan is Swarovski zeker niet weg te denken. De geschiedenis van dit merk dateert terug naar de tweede helft van de 19e eeuw.Daniël Swarovski was een Tsjech, geboren op 24 oktober 1862 en was de zoon van een glasbewerker. Van jongs af deed Daniël ervaring op in het bedrijf van zijn vader en dertig jaar later zorgde hij ervoor dat het productieproces van kristalglas sneller zou geschieden. Dit allemaal dankzij een patent die hij verkreeg op een moderne snijmachine. Samen met Franz Weis en Armand Kosman richtte Daniël Swarovski in 1895 het Swarovskibedrijf op. Voor het slijpen maakte het bedrijf gebruik van hydro-elektrische energie dat lokaal werd geproduceerd. Na vele jaren is het bedrijf nu in handen van een raad van bestuur, waar de Swarovski familie wordt vertegenwoordigd door de achterkleindochter van Daniël, NadjaSwarovski. In Oostenrijk staat er een bedrijf genaamd Swarovski AG, waar er voornamelijk luxegoederen worden geproduceerd. Het bedrijf produceert naast kristalwerken ook boren en slijpmiddelen. Het bedrijfslogo was oorspronkelijk een edelweiss, maar is nu een afbeelding van een zwaan. In het museum genaamd SwarovskiKristallwelten in Wattens bent u terecht voor het beschouwen van alle kristalwerken.

Een belangrijk aspect bij het verkrijgen van Swarovskikristalen is de echtheid. We weten allemaal dat het tegenwoordig moeilijk is uit te maken als het gaat om originele-of namaakproducten. Niets is zo teleurstellend om te betalen voor kwaliteit en in ruil daarvoor een nep product te krijgen. De officiële importeur van Swarovski, voor Swarovski kristalen elementen en onderdelen, issinds 1980 Steengoed Benelux. “Swarovski Crystal Elements”vervaardigt niet alleen onderdelen voor sieraden, maar ook voor lampen, brillenglazen, kunstvoorwerpen, kleding, enz.Elkkristal product verkregen bij Benelux is topkwaliteit kristal van Swarovski en zij staan garant voor de levering hiervan.Elk goed heeft een merkteken om de herkomst te achterhalen. Bij de kristalen die veel in sieraden voorkomen en bij kleinere producten zult u geen merkteken aantreffen vanwege de kleinheid ervan. Maar vrees niet, omdat echte kristalen niet krassen en minder snel dof worden.U zult bij groterekristal producten aantreffen:

  • Een Swarovski zwaantje in het glas van de kristalen dierfiguren;
  • Een roofvogel met uitgespreide vleugel bij optische producten;
  • Een trapezium figuur bij losse elementen, die groot genoeg zijn.

Omdat Swarovski van de aanbieders van haar producten eist dat er geen ander kristal naast haar kwaliteits Swarovski kristal wordt aangeboden aan klanten, kunt u ervan overtuigd zijn dat u waar krijgt voor uw geld.